divendres, 10 d’octubre del 2014

EXPOSICIÓ PROJECTE KAROGEN ASSK (SENEGAL)

Avui iniciem un blog que té com a finalitat donar a conèixer el Projecte Karogen Assk. Una escola de formació d'adults a Thionck Essyl, Senegal.

En aquest projecte hi col.laboren tres entitats solidàries de Sant Quirze del Vallès (Barcelona): Acció Solidària Vallès, Ateneu del Món i Cooperación y Ayuda, en estreta col·laboració amb l’ajuntament de Sant Quirze del Vallès.

Per tal que conegueu aquest projecte, anirem fent entrades al blog amb informació relacionada i també us informarem de les diferents activitats solidàries que anirem organitzant al llarg de l'any per recaptar fons per a aquest projecte.

Esteu convidats i convidades a deixar els vostres comentaris i suggeriments. Gràcies!

************************

Si teniu interés en conèixer més a fons el projecte Karogen Assk, esteu d'enhorabona, ja que durant aquest mes d'Octubre, a la Masia de Can Feliu (Sant Quirze del Vallès), podreu visitar l'exposició on presentem el desenvolupament de la primera fase del projecte, realitzada durant el primer semestre del 2014.



La construcció de l’edifici escola s’ha dut a terme amb mètodes constructius tradicionals i sostenibles en col·laboració amb el col·lectiu d’arquitectes de la UPC Base-A.

A través d’aquestes fotografies podreu comprovar la construcció del primer mòdul des dels seus inicis, a partir de poc més que un solar buit amb dues palmeres, fins a la seva finalització.  El centre de formació disposa entre d’altres, de sala informàtica, biblioteca i diverses aules. Aquest mateix setembre s’hi han engegat els cursos d’informàtica i alfabetització.





El projecte s’està portant a terme a Senegal, a la comunitat de Thionck Essyl a la Baixa Casamance.

A l'exposició també podreu posar cara a la nostra contrapart: les dones que participen al Groupement de Promotion Femenine, de Protection des Enfants et de lutte contre la Pauvreté (GPF), una entitat que agrupa a les quinze cooperatives de dones dels barris del municipi de Thionck Essyl.

Aquesta és la primera vegada que tres ONGDs de la Mesa de Solidaritat de Sant Quirze treballen conjuntament en un mateix projecte. I hem de dir que el resultat ha estat tot un èxit!

Si voleu conèixer el projecte en detall, us convidem doncs a assistir el dia 29 d’octubre (per confirmar) a La Masia de Can Feliu, quan les arquitectes de Base-A (Universitat Politècnica de Catalunya) ens explicaran les característiques i el desenvolupament de la primera fase del projecte i ens presentaran la segona fase que es realitzarà durant l’any 2015.

Esperem que gaudiu de la bellesa de les imatges i us sentiu part activa d’un projecte que ja és un projecte de poble.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada